Kosten APK keuring en onderhoud

APK keuring en onderhoud zijn verschillende dingen

APK vergelijkenAPK kostenKosten APK en onderhoud

APK keuring en onderhoud zijn niet hetzelfde

Een grote denkfout die veel bestuurders is dat ze na een APK keuring weer een jaar zorgeloos kunnen rijden. Een APK en onderhoud aan de auto zijn echter totaal verschillende dingen. Bij een APK wordt de auto gecheckt op cruciale punten die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen en punten die schadelijk zijn voor het milieu. Een APK is dus geen onderhoudsbeurt. Een kleine of grote beurt zorgt ervoor dat jouw auto weer in topconditie is. Het lijkt dus soms dat de APK kosten heel hoog zijn, maar dat is niet het geval.

Als de auto is goedgekeurd voor de APK dan hoeft dat dus niet te betekenen dat er niets mis mee is. Hij is enkel volgens de wet veilig genoeg. Het is verstandig om jaarlijks een onderhoudsbeurt aan jouw auto te laten uitvoeren. Een garage kan je precies vertellen welk soort onderhoud bij jouw auto past op basis van verschillende factoren zoals de leeftijd van jouw auto.

Sommige aanbieders van APK keuringen voeren de APK kosteloos uit bij het uitvoeren van een grote onderhoudsbeurt. Daarnaast bespaar je ook tijd door deze diensten met elkaar te combineren. Je hoeft immers maar één keer naar de garage.

Zelf APK prijzen vergelijken