APK kosten

Het korte antwoord: Een APK keuring kost tussen de 20 en 60 euro

APK vergelijkenAPK kosten

Wat kost een APK keuring?

Wat kost een APK eigenlijk? Veel mensen zijn hier niet dagelijks mee bezig. Het is immers een low-interest dienst. De kosten voor een APK keuring kunnen enorm verschillen. Als je jouw auto naar de garage brengt voor een APK dan wordt deze op verschillende punten gecheckt. Deze keuring is door de wet verplicht en noemen we de APK keuring. Mocht jouw auto niet meteen door de keuring heen komen, dan wordt er vaak klein onderhoud uitgevoerd. Dat onderhoud is dus geen onderdeel van de APK. APK en onderhoud worden vaak door elkaar gehaald. Dat komt omdat deze vaak samen gaan. De kosten voor dit onderhoud komen dus altijd bovenop de kosten voor de APK keuring.

Zelf APK prijzen vergelijken

Wat zijn nou de APK kosten?

De tarieven voor een APK zijn verschillend per type auto. De APK voor een diesel op LPG auto zijn vaak duurder. Dit geldt ook voor old timers en campers.De kosten voor een APK liggen tussen de 20 en de 60 euro. De prijzen variëren omdat iedere garage zijn eigen prijs mag bepalen hiervoor. De RDW hanteert hier geen standaard tarief voor. Met name de bandenspecialisten zoals Profile en Kwikfit bieden goedkope APK-keuringen aan. Een goedkope APK keuring kan goed van pas komen als je jouw auto wilt verkopen. Als een auto voorzien is van nog een APK die nog een jaar geldig is dan is deze natuurlijk meer waard. Voor onder de 30 euro kun je hiervoor al klaar zijn. De reden dat een APK zo goedkoop is, is omdat hier vaak onderhoud uit voort komt. Veel mensen combineren dan APK met onderhoud, daar verdient de garage dan op. Dat is immers hun werk. 

Wil je zelf APK prijzen vergelijken? Doe de check op de APK vergelijker

Als je auto niet door de APK keuring komt omdat die klein onderhoud voor nodig is, dan kun je dit in veel gevallen zelf uitvoeren. Het gaat dan vaak om het bijvullen van bepaalde vloeistoffen. De auto kan volgens voor de APK afgekeurd worden als de ruitenwisser sproeier het niet doet. Een goede reden hiervoor kan zijn omdat de ruitenwisservloeistof op is. Dit kun je natuurlijk prima zelf. 

De extra kosten die vaak bij een APK komen kijken zijn te wijden aan het uurtarief van de automonteur. Deze onderzoekt waar het probleem vandaan komt, om dit vervolgens te verhelpen. Het zelf uitvoeren van simpel onderhoud kan je zo 100 euro besparen bij een APK keuring. 

Zelf APK prijzen vergelijken

APK Kosten herkeuring

Als de auto afgekeurd voor de APK is betekent dit dat er een aantal zaken aan de auto moeten gebeuren voordat deze goedgekeurd kan worden. Dit zijn soms kleine en soms grote punten. Deze punten kun je zelf repareren of laten repareren door een garagebedrijf. De kosten voor een herkeuring wijken erg af. In veel gevallen bieden garagebedrijven een herkeuring gratis aan als je de reparaties uit laat voeren door de garage. In sommige gevallen rekenen garages geen kosten voor auto’s die niet door de APK keuring komen.