APK vervaldatum RDW

Wat te doen als de APK vervaldatum nadert

APK vergelijkenAPK keuringAPK vervaldatum RDW

APK vervaldatum RDW

Wanneer je auto al eerder gekeurd is heb je een APK vervaldatum ontvangen. Deze datum staat vermeld op het APK keuringsrapport. De vervaldatum is een openbaar gegeven en kan te allen tijde opgevraagd worden op de website van de RDW. De RDW stuurt iedere auto eigenaar een herinnering per post zes weken voordat de APK vervaldatum nadert. In deze brief verzoeken ze je de auto APK te laten keuren bij een RDW erkend keuringsstation.

APK vergelijken RDW erkend

Vervaldatum verstreken

Een auto moet opnieuw APK gekeurd worden voordat de vervaldatum is verstreken. Gebeurt dit niet dan mag er niet meer in deze auto rondgereden te worden. Gebeurt dit wel dan riskeert de eigenaar van de auto een forse boete. In de twee maanden voordat de APK afloopt kun je de auto het beste opnieuw laten keuren. De APK vervaldatum blijft dan op dezelfde dag van het jaar staan.

APK herinnering

Zorg dat je de APK vervaldatum in je agenda zet zodat je deze niet vergeet. Als je een nieuwe APK inplant een aantal weken voordat de APK vervaldatum verstrijkt dan heb je ruim de tijd voor eventueel bijkomende reparaties. Zorg dat je auto altijd APK gekeurd is. Dit is de verantwoordelijkheid van iedere auto eigenaar. Doe je dit niet, dan ben je niet verzekerd bij een ongeval en kun je forse boetes riskeren. Je kunt de APK vervaldatum checken op de website van de RDW. Via de vergelijker kun je gemakkelijk APK vergelijken.